Danny Noppert heeft niet weten te stunten tegen titelverdediger Gary Anderson op de World Matchplay. Na een tegenvallende start bood ‘Noppie’ aardig partij, maar het werd 10-6 voor de tweevoudig wereldkampioen.

Noppert kreeg in de eerste drie legs telkens pijlen op de dubbels, maar wist deze niet te verzilveren. Hij werd tweemaal gebroken door Anderson, die vervolgens met een 14-darter een 4-0 voorsprong in wist te nemen.

Vlak voor het ingaan van de pauze pakte Noppert zijn eerste leg met een 25 check-out. Ook de tweede sessie ging naar Anderson, die met onder meer een 135 finish en een 111 check-out uitliep naar 7-3.

Na de tweede onderbreking knokte Noppert zich terug in de wedstrijd. Met onder andere een 86 check-out en een 76 finish kwam de Friese darter terug tot 7-6.

Verder kwam de voormalig Lakeside-finalist niet, want met een 14-darter en een 160 finish kwam ‘The Flying Scotsman’ op 9-6. Noppert miste een laatste kans op de bullseye om in de wedstrijd te blijven, waarna Anderson de partij in het slot gooide via dubbel 16.

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek