Als we BDO-voorzitter Des Jacklin moeten geloven, dan gaat het prijzengeld voor de dames op de Lakeside flink omhoog. Volgens de baas van de British Darts Organisation gaan mensen versteld staan door de explosieve groei van de prijzenpot.

Mikuru Suzuki won in januari de Lakeside en verdiende daar twaalfduizend pond mee. In totaal was er 29.000 pond aan prijzengeld te verdelen in het damestoernooi. Ter vergelijking; de hoofdprijs bij de heren was honderdduizend pond en de totale prijzenpot 300.000 pond. Volgens Jacklin zijn de dames jarenlang onderbetaald en dat moet en gaat veranderen.

”Ik moet mensen – die hier geen voorstander van zijn – ervan overtuigen dat het moet gebeuren. Maar daar maak ik mij geen zorgen over”, vertelt Jacklin in gesprek met Metro.co.uk.

”Het prijzengeld voor de dames gaat omhoog. Ik weet hoeveel het omhoog gaat en ik denk dat mensen geschokt zullen zijn met dat aantal. De vrouwelijke speelsters gaan extreem blij zijn met dat nieuws. Het dames-WK is in de afgelopen jaren flink onderbetaald geweest. Het moet omhoog, het kan niet anders en het moet gebeuren.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek