WDF

Die World Darts Federation (WDF) is de wereldwijde overkoepelende organisatie voor de sport van darts. Het werd opgericht in 1976 en is verantwoordelijk voor het toezicht en de bevordering van de dartssport wereldwijd. De WDF wordt erkend door belangrijke darts organisaties en andere nationale en regionale dartbonden.

Belangrijke informatie over de WDF:

1. Leiderschap: De WDF wordt geleid door een raad van bestuur, waarbij elk lid zijn respectieve  regio of land vertegenwoordigt. Het hoofdkantoor van de organisatie bevindt zich in Nederland.

2. Ledenorganisaties: Het lidmaatschap van de WDF omvat nationale en regionale dartbonden van over de hele wereld. Deze ledenorganisaties zijn verantwoordelijk voor de organisatie en leiding van dartactiviteiten in hun respectievelijke gebieden.

3. Bevordering van de dartssport: De WDF speelt een cruciale rol bij de bevordering van de dartssport als mondiale sport. Het zet zich in voor de ontwikkeling van de sport op alle niveaus, van basis- en jeugdwerk tot internationale competities.

4. Evenementen: De WDF keurt en ondersteunt een verscheidenheid aan dartsevenementen, van lokale en nationale toernooien tot grote internationale wedstrijden. Deze evenementen omvatten de WDF World Cup, de World Masters en het tweejaarlijkse World Darts Championship.

5. Regels en voorschriften: De WDF stelt de regels en voorschriften voor de dartssport vast en onderhoudt deze. Deze regels waarborgen consistentie en eerlijkheid in de sport en worden gevolgd bij door de WDF gesanctioneerde evenementen.

6. Ranglijsten: De WDF houdt ranglijsten van spelers bij op basis van hun prestaties in door de WDF gesanctioneerde evenementen. Deze ranglijsten helpen om de beste spelers te identificeren en bieden hen kansen om op een hoger niveau van de sport te concurreren.

7. Jeugdontwikkeling: De WDF hecht veel waarde aan programma's voor jeugdontwikkeling om de toekomstige groei en het succes van de sport te waarborgen. Het ondersteunt initiatieven in jeugddarten om jonge spelers aan te moedigen.

8. Anti-doping en Fair Play: De WDF heeft anti-dopingrichtlijnen geïmplementeerd om de integriteit van de sport te waarborgen. Het bevordert Fair Play en zorgt ervoor dat dartsevenementen volgens de hoogste normen van sportiviteit worden uitgevoerd.

De World Darts Federation blijft een belangrijke organisatie in de wereld van darts en werkt eraan om de reikwijdte van de sport uit te breiden en spelers van alle niveaus deel te laten nemen aan dartswedstrijden.

WDF Nieuws

Lees al het laatste nieuws over WDF