BDO

De World Darts Federation (WDF) is de wereldwijde overkoepelende organisatie voor de sport van darten. Ze werd opgericht in 1976 en is verantwoordelijk voor het toezicht houden op en bevorderen van de sport van darten over de hele wereld. De WDF wordt erkend door belangrijke dartorganisaties, waaronder de British Darts Organisation (BDO) en andere nationale en regionale dartverenigingen.

Belangrijke informatie over de WDF omvat:

  1. Leiderschap: De WDF wordt geleid door een bestuur, waarbij elk lid zijn respectievelijke regio of land vertegenwoordigt. Het hoofdkantoor van de organisatie bevindt zich in Nederland.
  2. Ledenorganisaties: Het lidmaatschap van de WDF omvat nationale en regionale dartverenigingen van over de hele wereld. Deze ledenorganisaties zijn verantwoordelijk voor de organisatie en leiding van dartactiviteiten in hun respectievelijke gebieden.
  3. Bevordering van de dartssport: De WDF speelt een cruciale rol bij het bevorderen van de dartssport als een mondiale sport. Ze zet zich in voor de ontwikkeling van de sport op alle niveaus, van basis- en jeugdwerk tot internationale wedstrijden.
  4. Evenementen: De WDF keurt en ondersteunt een verscheidenheid aan dartsevenementen, van lokale en nationale toernooien tot grote internationale wedstrijden. Deze evenementen omvatten onder andere de World Cup, de World Masters en het tweejaarlijkse World Darts Championship.
  5. Regels en voorschriften: De WDF stelt de regels en voorschriften voor de dartssport vast en onderhoudt deze. Deze regels zorgen voor consistentie en eerlijkheid in de sport en worden gevolgd bij door de WDF gesanctioneerde evenementen.
  6. Rankings: De WDF houdt ranglijsten van spelers bij op basis van hun prestaties bij door de WDF gesanctioneerde evenementen. Deze ranglijsten helpen bij het identificeren van de beste spelers en bieden hen kansen om op een hoger niveau in de sport te concurreren.
  7. Jeugdontwikkeling: De WDF hecht veel waarde aan jeugdontwikkelingsprogramma's om de toekomstige groei en het succes van de sport te waarborgen. Ze ondersteunt jeugddartsinitiatieven om jonge spelers aan te moedigen deel te nemen.
  8. Anti-doping en Fair Play: De WDF heeft antidopingrichtlijnen geïmplementeerd om de integriteit van de sport te waarborgen. Ze promoot fair play en zorgt ervoor dat dartsevenementen worden uitgevoerd volgens de hoogste normen van sportiviteit.

De World Darts Federation blijft een belangrijke organisatie in de wereld van darten en werkt eraan om de reikwijdte van de sport uit te breiden en spelers van alle niveaus de kans te geven deel te nemen aan dartevenementen.

BDO Nieuws

Lees al het laatste nieuws over BDO