PDC

De Professional Darts Corporation (PDC) is een toonaangevende organisatie in de wereld van het professionele darten. Hier zijn enkele belangrijke punten over de PDC:

  1. Oprichting: De PDC werd opgericht in 1992 toen een groep toonaangevende professionele spelers zich afsplitste van de British Darts Organization (BDO) om hun eigen overkoepelende organisatie te vormen.
  2. Belangrijkste toernooien: De PDC is verantwoordelijk voor de organisatie van enkele van de grootste en meest prestigieuze dartstoernooien, waaronder de PDC World Darts Championship (WK Darts), Premier League Darts, World Matchplay, World Grand Prix en de Grand Slam of Darts
  3. PDC World Darts Championship: Het WK Darts is het belangrijkste evenement op de PDC-kalender. Het wordt jaarlijks gehouden in Alexandra Palace in Londen en biedt 's werelds beste spelers de kans om te strijden om de wereldtitel.
  4. Premier League: De Premier League Darts is een wekelijkse competitie waarbij de beste spelers van de PDC gedurende meerdere weken in verschillende steden tegen elkaar strijden. Het competitiesysteem maakt het een van de meest populaire en vermakelijke evenementen in de dartskalender.
  5. Wereldwijde aanwezigheid: De PDC heeft haar wereldwijde aanwezigheid uitgebreid, met toernooien en evenementen in verschillende landen over de hele wereld. Deze wereldwijde uitbreiding heeft bijgedragen aan de groei en populariteit van de dartssport.
  6. PDC Order of Merit: De PDC hanteert een ranglijstsysteem genaamd de Order of Merit, gebaseerd op de prestaties van spelers in PDC-toernooien. Het bepaalt de seedings van spelers, en wordt gebruikt als kwalificatiecriteria voor grote evenementen en de plaatsing voor andere toernooien.
  7. Overkoepelende organisatie: De PDC is de overkoepelende organisatie voor het professionele darten en houdt toezicht op de regels, voorschriften en organisatie van toernooien. Ze werkt aan de bevordering en ontwikkeling van de sport op professioneel niveau.
  8. Televisie-evenementen: Veel PDC-evenementen worden op televisie uitgezonden, wat ze toegankelijk maakt voor een wereldwijd publiek en bijdraagt aan de populariteit van de sport.
  9. Professionele spelers: De PDC heeft een groep professionele spelers, waaronder enkele van de meest bekende namen in het darten, zoals Phil Taylor, Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Peter Wright en Gary Anderson.
  10. Groei van de dartsport: De PDC heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei en commercialisering van de dartsport. Ze heeft de sport getransformeerd tot een hoogcompetitief en entertainend spektakel dat grote aantallen kijkers trekt.

Samenvattend is de Professional Darts Corporation (PDC) een belangrijke organisatie in de wereld van het darten, verantwoordelijk voor de organisatie van topsportevenementen, de wereldwijde promotie van de sport en het toezicht op professionele spelers die op het hoogste niveau concurreren. Ze heeft een cruciale rol gespeeld in de commercialisering en popularisering van het darten als professionele sport.

PDC Nieuws

Lees al het laatste nieuws over PDC