European Tour

Het laatste nieuws over de PDC European Tour is op deze pagina te vinden. Scroll naar beneden voor meer informatie over dit circuit.

Welke darters zijn te zien op dit circuit?

Nagenoeg alle wereldtoppers zijn aanwezig tijdens de Euro Tour-toernooien, mits zij zich geplaatst hebben. Enkel Gary Anderson heeft aangegeven deze evenementen structureel over te slaan. Als gevolg kan de Schot zich ook niet kwalificeren voor de European Championship.

Opzet

De top-16 van de Pro Tour Order of Merit op moment van de cut-off is automatisch geplaatst voor een Euro Tour-toernooi. Tevens krijgen de twee hoogst geklasseerde spelers uit het gastland op de PDC Order of Merit uitgenodigd. Het deelnemersveld wordt gevuld met 30 qualifiers.

Een groot gedeelte (24 stuks) van de qualifiers komt via een kwalificatietoernooi voor de nog niet geplaatste Tour Card-houders. Spelers die aan de Q-School hebben meegedaan maar geen Tour Card hebben gewonnen, mogen strijden om twee startplekken. Tevens is er een kwalificatietoernooi met twee plaatsen voor spelers uit het gastland. Tot slot worden er kwalificatietoernooien georganiseerd voor spelers uit de Scandinavische/Baltische staten (één startplek) en uit Oost Europa (één startplek).

De 32 beste spelers van de PDC European Tour Order of Merit na alle Euro Tour-toernooien doen mee aan de European Championship.

Format

Eerste ronde - Best of 11 legs

Tweede ronde - Best of 11 legs

Derde ronde - Best of 11 legs

Kwartfinale - Beste of 11 legs

Halve finale - Best of 13 legs

Finale - Best of 15 legs

Prijzengeld

Winnaar £25,000

Runner-up £10,000

Halve finale £6,500

Kwartfinale £5,000

Laatste 16 £3,000

Laatste 32 £2,000

Laatste 48 £1,000

Totaal £140,000

European Tour Nieuws

Lees al het laatste nieuws over European Tour