Glen Durrant is weer de nummer één bij de BDO. De tweevoudig Lakeside-kampioen heeft de koppositie op de BDO-ranking overgenomen van Mark McGeeney, de runner-up op Lakeside 2018.

Het verschil tussen Durrant en McGeeney is echter slechts vijf punten. Aankomend weekend zijn op de Denmark Open en Denmark Masters weer punten te verdienen voor de BDO-ranglijst. ‘Duzza’ is niet aanwezig op deze evenementen, ‘The Gladiator’ is echter wel present.

Wesley Harms is de beste Nederlander op de zesde plaats. De Noord-Hollander moet deze plek delen met Ross Montgomery. ‘Sparky’ heeft verder ook Scott Mitchell, Jim Williams en Scott Waites voor zich.

Richard Veenstra (8) en Willem Mandigers (9) staan ook bij de beste tien BDO-spelers. Andy Baetens is op de dertiende positie de beste Belg. Geert de Vos is afgezakt naar de negentiende plaats. Bekende namen als Tony O’Shea (24) en Martin Adams (34) staan momenteel nog in de top-40.

Bij de dames staat Lorraine Winstanley op de eerste plaats met 440 punten. Aileen de Graaf (424) en Deta Hedman (422) staan echter binnen schootsafstand.

Viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton staat vierde, kort gevolgd door Anastasia Dobromyslova. Sharon Prins (6) en Anca Zijlstra (10) behoren ook tot de tien beste dartsters ter wereld.

 

Tags:

Author: Pieter Verbeek