Bobby George blikt terug op WK-finale tegen Eric Bristow: 'Wij hebben de sport veranderd'

Het is inmiddels ruim veertig jaar geleden dat een van de meest besproken WK-finales gespeeld werd. Op 9 februari 1980 stonden Bobby George en Eric Bristow tegenover elkaar in de Jollees Cabaret Club in Stoke-on-Trent. Bristow won met 5-3 en pakte zijn eerste van in totaal vijf wereldtitels.

In een interview van The Weekly Dartscast blikt George terug op die finale. Een confrontatie die in zijn ogen de sport voor altijd veranderd heeft. "Voor mij was het een wedstrijd zoals elke andere", begint de flamboyante Engelsman. "Ook in de lokale pub wil ik altijd winnen. Dat was die dag niet anders. Het was een goede finale, alleen liet ik de kansen liggen. Eric was genadeloos en pakte zijn kansen wel."

"In andere toernooien had ik hem al meerdere keren verslagen. En Eric wreef dat er nog even goed in. Dat hij op het belangrijkste moment gewonnen had. Toch deden die woorden mij niet veel. Ik wist dat ik zelf de kansen had laten liggen."

"De finale zelf heeft voor een cultuurverandering in het darts gezorgd. Voor die wedstrijd was het publiek altijd erg stil en ingetogen. In onze finale ging het echter los en werden wij flink aangemoedigd en toegezongen. Wat dat betreft hebben we de sport voor altijd veranderd."

?s=20

Lees meer over:
BDO Eric Bristow

Plaats reactie

666

0 reacties