Comeback brengt Landman in kwartfinale BDO WK

Chris Landman heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het BDO WK. De Gelderlander versloeg Ben Hazel met 4-3 in sets.

Landman was in de beginfase zeker niet de mindere tegen Hazel, maar door gemiste dubbels kon de Engelsman een 3-1 voorsprong nemen. Toen Hazel echter in de buurt van de zege kwam, begonnen de zenuwen op te spelen. Bovendien miste Landman toen minder dubbels en stond het in no-time weer 3-3 in sets.

De Nederlandse darter pakte vervolgens een voorsprong in de beslissende set, maar miste daarna een handvol pijlen om de leiding te verdubbelen. Hazel maakte gelijk en even later moest er een verlenging aan te pas komen.

In de zevende leg van de laatste set wist Landman zijn opponent te breaken via dubbel 9. De huidige nummer 28 van de BDO-ranking trok de zege vervolgens over de streep met een 17-darter.

De laatste partij uit de eerste ronde van het damestoernooi werd gewonnen door Lorraine Winstanley. Zij versloeg Casey Gallagher met 2-0 in sets, waardoor de Engelse tegenover Lisa Ashton staat in de kwartfinale.

Bekijk hier het uitzendschema van Eurosport tijdens dit toernooi.

Speelschema BDO WK 2020

Woensdag 8 januari
Middagsessie

Wayne Warren (92.69) 4-1 (95.58) Andy Hamilton (R3)
Lorraine Winstanley (73.17) 2-0 (73.84) Casey Gallagher (R1 dames)
Chris Landman (87.18) 4-3 (83.93) Ben Hazel (R3)

Avondsessie

Wesley Harms v Scott Waites (R3)
Michael Unterbuchner v Scott Mitchell (R3)
Richard Veenstra v David Evans (R3)

Lees meer over:
BDO

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties