Jongste BDO-jeugdwereldkampioen ooit ziet droom uitkomen: 'Ik moest deze wereldtitel vieren' | Dartsnieuws.com

Jongste BDO-jeugdwereldkampioen ooit ziet droom uitkomen: 'Ik moest deze wereldtitel vieren'

Leighton Bennett zegt dat er voor hem een droom is uitgekomen na het winnen van het jeugdwereldkampioenschap bij de BDO op Lakeside.

De 13-jarige darter werd zelfs de jongste BDO -jeugdwereldkampioen ooit, nadat hij Nathan Girvan in de finale met 3-0 versloeg. Bennett wierp 121 uit voor de titel en barstte vervolgens in vreugde uit.

''Alle emoties kwamen er op dat moment uit. Ik moest deze overwinning vieren want het is immers een wereldtitel'', zei Bennett over zijn vreugde-explosie tegen Weekly Dartscast. ''Dit voelt geweldig en een droom die uitkomt.''

''Het was mijn droom om dit te doen. Afgelopen nacht heb ik er vaak over nagedacht en ik zei tegen mezelf dat ik mijn eigen wedstrijd ging spelen en dat ik ervan moest genieten.''

Bennett had op de Lakeside steun van onder meer voormalig PDC-wereldkampioen Rob Cross, die net als zijn jonge landgenoot gesponsord wordt door dartsfabrikant Target.

''Nadat ik een contract had getekend bij Target, ontmoette ik hem'', vertelde Bennett. ''Hij is een geweldige gast en heeft de hele dag met mij gesproken, zodat ik mij comfortabel voelde. Rob bleef zich sindsdien via berichten met mij bemoeien, dat is een grote steun gebleken.''

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Lees meer over:
BDO Leighton Bennett

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties