Vierde speeldag Remote Darts League 2 met Jim Williams

Op dag 4 van de Remote Darts League 2 komen de laatste vier spelers voor het eerst in actie. Het gaat om Jim Williams, John O'Shea, David Cameron en Stacey Pace, die het tegen elkaar opnemen in een 'best of 10 legs'.

Jim Williams was voor de eerste editie van de Remote Darts League de grote favoriet. De verliezend WK-finalist kon zijn favorietenrol echter niet waarmaken en strandde in de halve finale tegen James Richardson. Die halve finale-plek zorgt er wel voor dat Williams nu een herkansing krijgt. En dus zal de Welshman graag met drie zeges beginnen, om zo in het spoor van diezelfde Richardson, Paul Hogan en Justin Thompson te blijven.

Op zijn eerste speelavond treft Williams onder anderen John O'Shea. De Ierse O'Shea stuntte een jaar geleden met het winnen van de World Masters. Zijn deelname aan het afgelopen WK was minder succesvol, door al in de voorrondes te verliezen. O'Shea zal gebrand zijn om aan het grote publiek opnieuw zijn kwaliteiten te bewijzen.

De Canadees David Cameron is inmiddels een vast gezicht op het WK van de BDO . Sinds 2014 miste hij geen enkele deelname, al kwam hij daarin slechts één keer voorbij de eerste ronde. Wel heeft Cameron meer dan tien titels op zijn naam staan, voornamelijk behaald in zijn eigen land.

Iets zuidelijker, in de Verenigde Staten, zal er verbinding gezocht worden met het dartbord van Stacey Pace . De laatste vrouwelijke deelnemer die nog in actie moet komen en al meer dan 25 jaar actief is in de dartswereld. Voorlopig is Laura Turner nog steeds de enige dame die een wedstrijd gewonnen heeft in de Remote Darts League 2.

Speelschema Remote Darts League Donderdag 21 mei

Thursday, May 21

22:00 – Stacey Pace v David Cameron
22:30 – Jim Williams v John O’Shea
23:00 – Jim Williams v Stacey Pace
23:30 – John O’Shea v David Cameron
00:00 – John O’Shea v Stacey Pace
00:30 – David Cameron v Jim Williams

Opzet Remote Darts League 2

In de eerste fase (twintig avonden) van de Remote Darts League spelen alle deelnemers eenmaal tegen elkaar. Vier spelers komen per speelavond in actie, waarbij elke darter dan drie duels afwerkt. Wedstrijden gaat over best of 10 legs, waarbij een 5-5 gelijkspel dus mogelijk is.

Na twintig speeldagen heeft iedereen één keer tegen een andere deelnemer gespeeld. De top vier van de competitie gaat door naar de play-offs, die op maandag 8 juni op het programma staat.

Alle wedstrijden zijn via deze link te bekijken. De uitzending begint dagelijks om 22:00 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties