WDF stopt met erkenning van BDO-toernooien

De World Darts Federation (WDF) heeft bekendgemaakt dat het per direct stopt met het erkennen van toernooien die door de BDO worden georganiseerd.

Dartsevenementen die naast BDO -punten ook WDF -punten mogen verdelen, worden niet gehinderd door deze beslissing. Dit besluit komt voort uit het overtreden van de WDF -regels tijdens de BDO World Masters.

Er werd op grote schaal gerommeld met de loting van de World Masters. Er waren nepnamen aan de loting toegevoegd, terwijl een aantal spelers die zich hadden aangemeld juist niet waren opgenomen in de loting. Bovendien werd er een onjuist aantal seeds toegekend aan het vrouwentoernooi. Onder meer Paula Jacklin, vrouw van voorzitter Des Jacklin, profiteerde hiervan.

Het bestuur van de WDF heeft afstand genomen van de bovengenoemde activiteiten, zo blijkt uit een verzonden brief die in handen is van The Stars of Darts. Verder meldt de WDF dat het bezig is met het ontwikkelen van een wereldwijd circuit, met mogelijkheden voor WDF-spelers over de hele wereld. Via dit circuit kunnen spelers zich kwalificeren voor WDF-majors, meer informatie hierover wordt binnenkort bekendgemaakt.

WDF stopt met erkenning van BDO-toernooien
Lees meer over:
BDO WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties