PDC-voorzitter Barry Hearn zou het een uitstekend idee vinden als Glen Durrant, Mikuru Suzuki en Leighton Bennett een uitnodiging krijgen voor de Grand Slam of Darts.

Durrant is de regerend drievoudig Lakeside-kampioen, Suzuki won dit jaar de wereldtitel bij de dames, terwijl Bennett de huidige BDO-jeugdwereldkampioen is. In de wandelgangen wordt gezegd dat de British Darts Organisation erover nadenkt om deze drie spelers te selecteren voor de Grand Slam of Darts.

De BDO mag naar eigen inzicht hun acht plekken toewijzen voor de Grand Slam. Begin oktober wordt de volledige selectie verwacht. Hearn hoopt dat zij hun drie eigen wereldkampioenen afvaardigen.

”Dat zou ik ze sterk aanraden”, vertelt Hearn aan Live Darts. ”Het zou voor mij een uitgemaakte zaak zijn om de wereldkampioenen uit te nodigen. Zij voegen iets toe aan de Grand Slam of Darts en zouden deelname ook verdienen. Ik zou teleurgesteld zijn als zij geen uitnodiging krijgen.”

Lawrence Lustig/PDC

PDC-voorzitter Barry Hearn. Foto: Lawrence Lustig/PDC

Op social media wordt getwijfeld of de BDO er wel goed aandoet om Bennett uit te nodigen. De jonge Engelsman is slechts dertien jaar oud en is zelfs nog te jong om mee te doen aan de PDC Development Tour.

De BDO-jeugdwereldkampioen haalde dit jaar al een aantal finales op het volwassen circuit en versloeg Phil Taylor tijdens een demonstratietoernooi in Frankfurt. Hearn heeft er vertrouwen in dat de juiste beslissingen worden genomen om Bennett zichzelf op een goede manier te laten ontwikkelen. De PDC-baas is echter geenszins van plan om daar haast mee te maken.

”We moeten ervoor zorgen dat het speelveld voor iedereen gelijk is. Hij is natuurlijk een groot talent, maar dat geldt ook voor andere jonge spelers. Dus je moet daar een constante lijn in trekken. Deelname aan de Grand Slam, waarvoor je deelname moet verdienen, is een compleet ander onderwerp dan bijvoorbeeld de Challenge Tour of Development Tour.”

”Wellicht is het wel dingetje waar we iets voor moeten zorgen. Maar tegenwoordig moet je heel voorzichtig zijn met het beschermen van kinderen. Talenten hebben geen haast nodig en Leighton is een groot talent. Mijn advies aan hem is om zo door te gaan en vooral te genieten, want darters hebben een lange carrière.”

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek