De BDO-spelers lijken op het BDO WK voor nog minder prijzengeld te moeten spelen dan eerder werd gemeld.

Voor de start van het BDO WK kondigde voorzitter Des Jacklin aan flink te snijden in de beschikbare prijzenpot. Dit kwam door het ontbreken van een hoofdsponsor en een tegenvallende kaartverkoop.

Zo ging de winnaarscheque van de vrouwen van 20.000 pond naar achtduizend pond en kreeg de winnaar van het herentoernooi nog maar 50.000 pond in plaats van de gebruikelijke cheque van een ton.

Er gaan nu echter geruchten dat het bedrag nog verder wordt ingekrimpt. De winnaar bij de mannen zou nog maar 23.000 pond als beloning opstrijken. Volgens deelnemer Martijn Kleermaker is er officieel nog geen duidelijkheid, zo vertelde hij in gesprek met RTL 7.

“Ik heb wel berichten gehoord over het nog meer verlagen van de prijzenpot, maar mij is nog niks gezegd door het bestuur.”

“Mocht het inderdaad nog meer verlaagd zijn dan weet je dat het zo langzaamaan wel einde verhaal is met de BDO. Het geld lijkt gewoon op te zijn en rekeningen kunnen niet betaald worden”, zo speculeerde de Harderwijker.

Voorzitter Jacklin

Het lukt de spelers ook niet om helderheid te krijgen. BDO-voorzitter Des Jacklin is namelijk nauwelijks aanspreekbaar. “Hij durft ons volgens mij niet onder ogen te komen, want ook in de spelersruimte zien we hem amper. Als je voorzitter bent van de BDO en je organiseert het WK dan mag je toch verwachten dat je hem zou zien, maar niet dus.”

Volgens de 28-jarige Nederlander is het krediet van Jacklin op. “Hij heeft geen steun van mij en velen met mij. Het lijkt mij een onhoudbare situatie!”, aldus Kleermaker.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek