De loting voor de Dutch Open Darts 2019 is vrijdagochtend bekendgemaakt. Het grootste open dartstoernooi ter wereld wordt dit jaar van 1 tot en met 3 februari in Assen gespeeld.

De kampioen van vorig jaar is er niet bij. Mark McGeeney wist de Dutch Open Darts in zowel 2017 als 2018 te winnen, maar stapte dit jaar over naar de concurrerende bond PDC. Ook drievoudig wereldkampioen Glen Durrant maakte de switch naar de PDC en is absent in Assen.

Jim Williams – de nieuwe nummer één bij de BDO – is eveneens afwezig. Hierdoor is Wesley Harms de hoogstgeplaatste BDO-speler op de Dutch Open. ‘Sparky’ gaat in de tweede ronde spelen tegen de winnaar uit de partij tussen Kenneth Hosten en Jeffrey Aardenburg.

Richard Veenstra, Scott Mitchell, Michael Unterbuchner en Chris Landman zijn de andere vier namen uit de top-10 van de BDO die van de partij zijn in de Drentse hoofdstad.

Bij de dames zijn de meeste grote namen wel aanwezig. Zo heeft viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton zich ingeschreven, evenals titelverdedigster Deta Hedman. Aileen de Graaf, Lorraine Winstanley, Sharon Prins, Corrine Hammond en regerend Lakeside-kampioen Mikuru Suzuki doen ook mee. Anastasia Dobromyslova en Fallon Sherrock ontbreken wel op de deelnemerslijst.

Loting Dutch Open Darts 2019

Tags:

Author: Pieter Verbeek