Willem Mandigers heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de kwartfinale op Lakeside. De Brabander versloeg tweevoudig halvefinalist Wesley Harms in de tweede ronde met 4-2 in sets.

Via knappe finishes vanaf 70 en 98 ging de eerste set naar Mandigers. De tweede set ging echter weer naar Harms, die vervolgens op een break voorsprong kwam in de derde set en op een 2-1 voorsprong in sets wist te komen.

In de vierde set werd het snel 2-0 voor Mandigers, maar Harms knokte zich terug naar 2-2. Met een 16-darter ging deze set echter alsnog naar de Eindhovenaar.

Mandigers drukte door en bemachtige ook set vijf dankzij een schitterende 136 finish. Harms kwam op 2-0 in de zesde set, maar slaagde er niet in om een beslissende set af te dwingen. Mandigers pakte drie legs op rij en trok de zege met 4-2 naar zich toe.

Tevens werd de laatste wedstrijd uit de eerste ronde van het damestoernooi gespeeld. Tienvoudig toernooiwinnaar Trina Gulliver wist zich na een beslissende leg te ontdoen van de Poolse Karolina Podgorska.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Woensdag 9 januari
Tweede ronde – Middagsessie

Wesley Harms (92.61) 2-4 (93.00) Willem Mandigers
Trina Gulliver MBE (72.51) 2-1 (70.02) Karolina Podgorska (Eerste ronde)
16:45 Michael Unterbuchner v Wayne Warren

Avondsessie
20:00 Mark McGeeney v Conan Whitehead
21:15 Jim Williams v Dean Reynolds
22:30 Richard Veenstra v Scott Waites

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek