De Technische staf van de NDB heeft na uitgebreid beraad de heren- en damesteams bepaald voor de Winmau Six Nations Cup Darts 2019.

In totaal worden vijf heren en drie dames afgevaardigd naar de Bonte Wever in Assen waar het evenement op 21, 22 en 23 juni zal plaatsvinden. Dit evenement valt nog onder de selectie van seizoen 2018-2019.

Het damesteam zal bestaan uit Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anca Zijlstra. Aileen de Graaf werd in seizoen 2018-2019 wederom Nederlands rankingkampioene en bekleed momenteel de vierde plek op de BDO Ranking.

Sharon Prins werd dit seizoen tweede achter de Graaf op de NDB Ranking. Zij is met een twaalfe plek de tweede Nederlandse dame op de BDO Ranking. Anca Zijlstra is gekozen vanwege een sterk 4 Nations Tournament en haar ervaring als Nederlands teamspeelster.

Herenteam

Voor het herenteam zijn de volgende spelers geselecteerd: Martijn Kleermaker, Jeffrey Sparidaans, Willem Mandigers, Chris Landman en Wessel Nijman.

Martijn Kleermaker is de back-to-back Nederlands rankingkampioen en doet het internationaal ook prima. Jeffrey Sparidaans eindigde voor het tweede achtereenvolgende jaar in de top drie van de NDB Ranking. Willem Mandigers doet het erg goed binnen het BDO circuit (achtste plaats) en liet zich zien op Lakeside met een mooie kwartfinaleplaats.

Chris Landman staat momenteel op een verdienstelijke 18e plaats op de BDO Ranking en daarnaast was hij samen met de eerder genoemde drie heren onderdeel van het Six Nations Team dat vorig jaar in Engeland de titel pakte! De vijfde geselecteerde speler is Wessel Nijman. Hij werd aan het begin van seizoen 2018-2019 vanwege zijn goede prestaties toegevoegd aan de Nederlandse selectie en de technische staf ziet in Wessel de perfecte aanvulling om tijdens de Six Nations Cup wederom voor de titel te gaan.

Topdarts tijdens de Winmau Six Nations Cup Darts is gegarandeerd. De beste spelers van de nationale teams uit Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Nederland gaan in actie komen! Toegang tot dit toernooi is gratis.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek