Danny Noppert is uitgeschakeld op Lakeside 2018. De verliezend finalist van vorig jaar kon het niet bolwerken tegen Mark McGeeney en verloor met 4-1 in sets.

De Fries startte nog prima aan het duel en won de eerste set, maar daarna glipte de regie uit zijn handen. McGeeney won zes van de zeven daaropvolgende legs en pakte een 2-1 voorsprong. Noppert miste teveel dubbels in set twee en kreeg vervolgens geen kans op de dubbel in de derde set.

Noppert kreeg vanaf 118 de kans om 2-2 in sets gelijk te maken, maar na de gevonden triple 20 miste hij de single 18 en vervloog de mogelijkheid. McGeeney profiteerde en gooide 39 uit voor een 3-1 voorsprong.

In de vijfde set was ‘Noppie’ op weg om de set van zijn Engelse opponent af te pakken, maar McGeeney brak terug met een 127 finish op de bullseye. ‘The Gladiotor’ gooide daarna 64 uit in zijn eigen leg voor een plek bij de laatste acht op Lakeside.

Lorraine Winstanley bereikte als laatste dame de kwartfinale van het vrouwentoernooi. De 42-jarige Britse versloeg Tricia Wright in de eerste ronde met 2-0 in sets. Winstanley neemt het bij de laatste acht op tegen Anastasia Dobromyslova.

Klik hier voor meer informatie over het speelschema van Lakeside 2018. Via deze link is de verdeling van het prijzengeld te vinden. Bekijk hier het toernooischema van Lakeside.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek