Engelse paradarter mocht eindelijk debuut voor nationale ploeg maken: 'Niet slecht om dat op je zestigste te mogen doen'

Paradarter Phil Lees mocht onlangs eindelijk zijn debuut maken voor het Engelse paradartteam. Door de coronapandemie werd de eerste editie van de World ParaDarts Winmau Trophy uitgesteld.

Lees mocht eind mei naar het Belgische Oostende afreizen om alsnog mee te doen. Een mooi moment voor de Engelsman, zo vertelt hij aan The Correspondent.

''Iedereen droomt er van jongs af aan om het Engelse shirt te mogen aantrekken. Het was iets wat ik altijd al had willen doen. En het is niet slecht om dat op je zestigste te mogen doen.''

Lees kwam samen met landgenoot Amar Dehar uit voor Engeland B en wist de halve finale van het koppeltoernooi te halen. De 60-jarige Engelsman is geen onbekende in het paradarts.

''Ik mocht eerder meedoen op Lakeside tijdens het wereldkampioenschap voor paradarters. Daarnaast heb ik tweemaal meegedaan aan de World Masters voor paradarters. Deze ervaring kan dus ook aan dat rijtje worden toegevoegd.''

Lees, die geldt als een ambassadeur voor de British Disability Darts Association, kreeg in 1999 de diagnose botkanker. Als gevolg daarvan moest hij vijf jaar later zijn linkerbeen amputeren, waardoor hij nu dus mee kan doen aan het paradarts.

Lees meer over:
Overig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties