Thornton twintigste deelnemer voor senioren-WK

Robert Thornton is als twintigste speler aangekondigd voor het senioren-WK, een toernooi dat begin 2022 wordt gehouden voor bekende darters van boven de vijftig jaar.

De 53-jarige Thornton is nog een actieve speler en zijn deelname is mogelijk onder voorbehoud dat hij in januari niet zijn PDC Tour Card herovert. De Schot raakte na het afgelopen seizoen zijn Tour Card kwijt, maar heeft zijn ambitie uitgesproken om terug te keren op het PDC-circuit. Daar maakte hij eerder furore door de UK Open (2012) en de World Grand Prix (2015) op zijn naam te schrijven. In 2013, 2014 en 2016 deed The Thorn mee aan de Premier League Darts.

De komende tijd gaat de organisatie nog twee wildcards geven aan spelers die in het verleden bijzondere prestaties hebben verricht op het dartscircuit.

De twee overige plekken worden beschikbaar gesteld tijdens een kwalificatietoernooi in november 2021. Meer informatie over dit toernooi is verder nog niet bekend. De eerste editie van het WK-senioren wordt begin 2022 gespeeld. Een exacte datum is nog niet bekend.

Voorlopig deelnemersveld senioren-WK

Phil Taylor

Martin Adams

Ted Hankey

Keith Deller

Bob Anderson

John Lowe

Andy Fordham

John Walton

Wayne Warren

John Part

Richie Burnett

Dennis Priestley

Tony David

Les Wallace

Trina Gulliver

Tony O'Shea

Kevin Painter

Terry Jenkins

Peter Manley

Robert Thornton

Ambassadeurs

Francis Hoenselaar

Bobby George

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties