Toon Greebe kende een dramatisch einde van het jaar. Bij de tweevoudig WK-deelnemer werd eerder deze week een voet geamputeerd. De Brabander blijft echter positief, Greebe verwacht in de toekomst zelfs weer deel te nemen aan een WK.

“Ik had een ontsteking in mijn voet en die is zo erg geworden dat ze mijn voet moesten amputeren. Een paar weken geleden hoefde ik nog maar één wedstrijd te winnen om het WK te spelen, nu zit ik hier zonder voet”, zegt Greebe in een interview met Omroep Brabant.

Greebe had pijn in zijn voet en besloot vervolgens om naar de huisarts te gaan. “Ik kreeg antibioticazalf en ontstekingsremmers. Maar ik ben zo bang van de dokter dat ik niet meer terug ben gegaan, terwijl het erger werd. Na de kerst was het niet meer uit te houden. Ik ben naar de dokter gegaan, die heeft mij direct doorgestuurd naar het ziekenhuis. Het enige dat ik daar nog van weet is dat ik op een bed werd gelegd met een mondkapje en binnen tien seconden was ik onder narcose.”

Toen Greebe ontwaakte uit zijn narcose, stonden zijn familie en schoonfamilie om hem heen. “En toen was mijn voet weg. Maar op het moment denk je alleen maar dat je blij bent dat je nog leeft. Echt waar. Tien minuten later dacht ik wel gewoon aan darten. Ik weet zeker, als dit allemaal goed is, kom ik er sterker uit dan ik erin ben gegaan.”

De Bosschenaar volgt het WK Darts vanuit het ziekenhuisbed en zijn rolstoel op de televisie. Naar aanleiding van zijn operatie kreeg Greebe ook veel steunbetuigingen vanuit de dartswereld. “Zelfs Michael van Gerwen heeft me gebeld. Hij heeft gezegd dat hij geschrokken was.”

Ondanks de voetamputatie is Greebe vastbesloten om een derde WK-deelname aan zijn palmares toe te voegen. Greebe speelde eerder in 2008 en 2010 op het PDC World Darts Championship. “Elk jaar dat ik geen WK speel baal ik. Ik wil niet zeggen dat ik over een jaar weer speel, dit traject is heel lang. Maar ik denk dat ik over twee jaar meer kan doen. Niet om de prijzen, wel om een plekje te bemachtigen. Ik weet zeker dat ik weer een WK ga spelen.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek