VIDEO: Edgar TV bespreekt hoe groot darts is geworden en hoe de sport nog kan groeien

Matthew Edgar heeft op zijn youtube-kanaal een nieuwe aflevering online geplaatst van 'Edgar TV'. Deze keer bespreekt hij hoog groot darts is geworden en hoe de sport nog kan groeien.

Edgar begint met een evolutie van de kijkcijfers door de jaren heen. Zo trok de finale van het PDC-WK 1999 tussen Phil Taylor en Peter Manley 200000 kijkers in het Verenigd Koninkrijk.

In 2007 trok een dartswedstrijd voor het eerst meer dan een miljoen tv-kijkers, het betrof de legendarische finale van het PDC-WK tussen Raymond van Barneveld en Phil Taylor. Begin dit jaar waren er 1990000 kijkers die Michael Smith voor het eerst wereldkampioen zagen worden.

Duitsland

Toch is het recordaantal tv-kijkers voor een dartswedstrijd niet in handen van de Britten, nee, zelfs niet van de Nederlanders. In Duitsland trok de finale van het PDC-WK begin dit jaar immers maar liefst 2360000 kijklustigen.

Edgar maakte tot slot ook nog een analyse over het prijzengeld in de PDC. Zo bedroeg de totale prijzenpot op het eerste WK 64000 pond, waarvan 16000 pond naar de winnaar ging. Dit jaar was de totale prijzenpot 2,5 miljoen pond, waarbij de winnaar 500000 pond kreeg.

PDC-president Barry Hearn heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij hoopt om in de toekomst een miljoen pond aan de winnaar van het PDC-WK uit te keren.

Lees meer over:
video Matthew Edgar Barry Hearn

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties