Wayne Warren is de eerste finalist van het herentoernooi op het BDO WK. De Welshman was met 6-3 in sets te sterk voor Scott Mitchell.

Mitchell was pas afgelopen middernacht klaar met zijn kwartfinalepartij, maar dat leek hem in beginfase van de halve finale niet te deren. Scotty Dog pakte de eerste twee sets en was in de derde set dichtbij een 3-0 voorsprong. Warren ging er echter met de set vandoor (3-2) en maakte even later 2-2 in sets.

Met een schitterende 137 finish en een 12-darter ging vervolgens ook set vijf naar Warren, die daarna Mitchell gelijk zag maken via een 15-darter. Scotty Dog begon echter wel steeds wisselvalliger te spelen en verloor langzaam maar zeker grip op de partij.

Zijn Welshe tegenstander profiteerde en kwam op 5-3. Met een rebreak in de negende set was Mitchell nog goed op weg naar het winnen van de negende set, maar hij verzaakte in de beslissende leg. Warren raakte tops en bereikte voor het eerst in zijn carrière de finale op het wereldkampioenschap van de BDO.

Bekijk hier het uitzendschema van Eurosport tijdens dit toernooi.

Speelschema BDO WK 2020

Zaterdag 11 januari
Middagsessie (vanaf 15:30 uur)

Scott Mitchell (93.81) 3-6 (93.32) Wayne Warren (Halve finale)
Leighton Bennett v Keane Barry (Jeugdfinale)

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

Mario Vandenbogaerde v Jim Williams (Halve finale)
Lisa Ashton v Mikuru Suzuki (Damesfinale)

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek