Wayne Warren heeft de wereldtitel bij de BDO veroverd. De 57-jarige Welshman versloeg landgenoot Jim Williams in de finale met 7-4 en kroonde zich tot oudste dartswereldkampioen ooit.

Warren al het gehele toernooi de meest constante spelers met telkens gemiddeldes van boven de negentig. In de finale wierp The Yank een moyenne van 93.59 punten per beurt, wat uiteindelijk iets lager lag dan het gemiddelde van Williams (94.53).

Net als in zijn eerdere wedstrijden dit toernooi had Warren een trage start. Williams kwam op een 2-0 voorsprong en had een goede kans om zijn voorsprong uit te breiden naar 3-0. The Quiff was echter niet in vijftien pijlen uit en Warren kon via dubbel 1 zijn achterstand halveren.

De nummer vijf van de plaatsingslijst snoepte vervolgens ook de set af van Williams, nadat deze twee setpijlen miste. De vijf daaropvolgende sets gingen met de darts mee, waardoor Warren op een 5-4 voorsprong wist te komen.

Williams kende vervolgens een zwakke eigen set, waardoor zijn ervaren landgenoot met 3-1 de tiende set naar zich toetrok. Warren kwam op een 6-4 voorsprong, maar kreeg allerminst last van zenuwen. Met onder meer twee 14-darters ging de elfde set naar The Yank, waardoor hij de BDO-wereldtitel pakte.

Zondag 12 januari
WK-Finale (Best of 13 sets)

Wayne Warren (93.59) 7-4 (94.53) Jim Williams

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek