Beau Greaves slaat aanval van Aileen de Graaf af en eist haar tweede wereldtitel op bij de vrouwen op Lakeside

Beau Greaves is op Lakeside voor de tweede keer in haar carrière gekroond tot wereldkampioene bij de vrouwen. De 19-jarige won met 4-1 van Aileen de Graaf en wist een late aanval van de Nederlandse af te slaan.

Ondanks een ietwat nerveuze start hield Greaves in de openingsleg stand op dubbel 10 in 20 darts. Toen de 19-jarige echter vier darts miste om te breken in leg 2, kon de Graaf zichzelf op het bord zetten. De eerste poging op dubbel 16 in leg 3 leek Greaves tot rust te brengen en met de eerste 180 op haar weg wist de regerend kampioene de openingsset op te poetsen.

Greaves begon haar ritme te vinden en raasde door de tweede set met legs van 13, 15 en 19 darts, waarbij de Graaf beperkt bleef tot slechts één dart op de bullseye in de set.

De Graaf verzuimde een misser van Greaves in de openingsleg van set 3 af te straffen en miste er zelf twee voor de leg, hoewel ze wel stand hield in leg 2, waarmee ze enige vorm van weerstand bood. Dat zette zich voort met een break van 17-darts in de derde leg, gevolgd door een grote "brul" van de Nederlandse. Helaas voor de Graaf kon ze niet profiteren van deze kleine kans, want Greaves herpakte zich om de laatste twee legs te pakken en 3-0 voor te komen in sets.

Toen Greaves de vierde set opende met een break, leek het erop dat een overwinning in het verschiet lag. Eerlijk spel aan de zijde van de Graaf echter; ze brak meteen terug in het volgende spel. Door de worp vast te houden in het daaropvolgende spel, pakte de Graaf voor het eerst in de wedstrijd twee opeenvolgende legs. Een paar momenten later voltooide ze de set en leek het spel weer helemaal open.

Alles wat de Graaf leek te hebben gedaan, was echter de beer porren. Bij het begin van de vijfde set kwam 'Beau n Arrow' brullend op gang, nam snel een voorsprong van twee legs in slechts 32 darts, waarna ze de overwinning en de wereldtitel bezegelde met dubbel 12.