Heren pakken titel op Six Nations Cup, singlestitel voor Plaisier

Wat een prachtige finaledag voor het Nederlands team in Schotland zondag op de Six Nations Cup 2022. Het herenteam bestaande uit Wesley Plaisier, Owen Roeloef, Danny van Trijp, Patrick van de Boogaard en Kristiaan de Boer verslaat in een thriller van een finale Engeland met 13-11 en Nederland wint daarmee voor maar liefst de derde keer op rij het meest prestigieuze landentoernooi bij de heren. Maar er viel nog meer te juichen voor het Nederlands team, want Wesley Plaisier versloeg in een fantastische finale van het heren single toernooi Scott Taylor en pakte daarmee de individuele titel bij heren!

Na twee goede dagen voor het Nederlands team stond zondag de loodzware finaledag op het programma. Aan het begin van de middag was het eerst de beurt aan ons damesteam. In de halve finale namen Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen en Lerena Rietbergen het op tegen het ervaren Engelse team bestaande uit Deta Hedman, Beau Greaves en Loraine Winstanley. De Nederlandse dames presteerden het hele weekend uitstekend en wisten in het single toernooi zelfs alle drie de kwartfinale te halen, waarbij Lerena en Priscilla zelfs de bronzen plak in de wacht wisten te slepen. Maar ook in teamevent speelden de dames uitstekend. Voor Lerena en Priscialla was dit hun eerste Six Nations Cup en voor Lerena was het zelf haar debuut in het damesteam na enkele mooie jaren in de jeugdselectie. Tijdens de halve finale lieten de dames prima darts zien, maar was ook te merken dat de spanning aanwezig was bij de dames. De ervaren Engelse dames wisten hier optimaal van te profiteren en plaatsen zich voor de finale.

Slecht een uurtje na het verlies van de dames stond de halve finale voor de oranje mannen op het programma. De Nederlandse heren ploeg bestond dit jaar uit maar liefst 5 debutanten, waarbij alleen Owen Roelofs de afgelopen jaren ervaring opdeed in de jeugdselectie. De ervaren Noord-Ieren, met onder andere Lakeside-kampioen Neil Duff, wilden hiervan profiteren en begonnen messcherp aan de halve finale. Maar na een 0-3 en 2-5 achterstand vochten onze mannen zich met prima spel terug in de wedstrijd, om daarna met maar liefst 7 legs op rij de 13-7 overwinning binnen te slepen.

Hierna speelde Wesley Plaisier de finale van het singletoernooi tegen Scott Taylor. In de halve finale had Wesley vrijdag landgenoot Danny van Trijp al verslagen in een krankzinnige wedstrijd. Danny gooide in deze wedstrijd 107-gemiddeld maar moest toen toch zijn meerdere erkennen in Wesley die zich met een 4-2 overwinning voor de finale plaatste. Scott Taylor speelde een ijzersterke finale maar Wesley was simpelweg beter. Hij pakte in de laatste en beslissende leg de heren Single Titel op de Six Nations Cup. Daarnaast wist Wesley op podium een prachtige 170-finish te noteren!

In de finale van het team event moest Nederland het vervolgens opnemen tegen titelfavoriet Engeland. Engeland trad aan met nummer 1 en 2 van de WDF-ranking, James Hurrell en Luke Littler, maar ook de 3 andere spelers: Scott Taylor, Scott Williams en Justin Hood zijn ervaren toppers. Beide teams behaalden een hoog gemiddelde in deze spannende finale. De eerste leg van de finale wist Nederland naar zich toe te trekken, maar hierna was het Engeland wat telkens 1 puntje voor wist te komen. Nederland stond continu onder druk, maar rechten steeds hun rug. Tot 5-5 ging de finale volledig gelijk op en gaven beide teams elkaar niks toe. Op dat moment wist het Nederlands team echter nog een tandje bij te schakelen en met een paar prima finishes op rij pakte Nederland de break voorsprong. Wat Engeland vervolgens ook probeerde, op elke 180-er en hoge finishes hadden onze mannen een prima antwoord en de kleine maar belangrijke voorsprong werd uitgebouwd tot een 11-8 voorsprong. Op dat moment lieten de Engelsen echter hun klasse zien en vochten zich terug tot 11-10. De oranje leeuwen schrokken echter niet en pakten wederom de break voorsprong om met 12-10 op 1 puntje van de titel te komen. Engeland vocht zich nog 1 keer terug tot 12-11 mede dankzij enkele gemiste matchdarts van Nederland. In de 24e van de maximaal 25 te spelen legs waren het echter de oranje mannen die met een prachtige leg alsnog de titel binnensleepten. Hiermee verdedigde Nederland voor de 2e keer op rij met succes de titel bij heren en won Nederland voor maar liefst de derde maal op rij de Six Nations Cup!

De titel bij dames ging in het teamevent verrassend naar Ierland. Het Ierse team bestaande uit Katie Sheldon, Robyn Byrne en Caroline Breen waren eerder deze week met slechts 5-4 nipt te sterk voor de Nederlandse dames en wisten in de finale met wederom 5-4 de Engelse titelfavorieten te verslaan en zo voor het eerste in de historie de Six Nations Cup binnen te slepen. In het dames Single toernooi ging de titel naar Beau Greaves, die in de finale nipt te sterk was voor Rhian O’Sullivan.

Bron: NDBDarts.nl

Lees meer over:
WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties