Jelle Klaasen overtuigend naar laatste zestien op Lakeside; Hedman schakelt Nederlandse uit

Jelle Klaasen heeft dinsdagavond een plek bij de laatste zestien bemachtigd op het WDF-wereldkampioenschap in Frimley Green. De voormalig Lakeside-kampioen won in de tweede ronde afgetekend van Edwin Torbjornsson.

Het was een sterke wedstrijd van Klaasen, die dankzij een gemiddelde van bijna 94 in amper 27 minuten klaar was met zijn Zweedse tegenstander, die in de eerste ronde met 2-0 had gewonnen van Laszlo Kadar.

De eerste set ging met 3-0 naar Klaasen, nadat 'The Cobra' onder meer een 15-darter en 14-darter noteerde. Klaasen kwam daarna op een 2-0 voorsprong in de tweede set, die vervolgens met 3-1 werd binnengehaald. De derde set was daarna met 3-0 een prooi voor de Nederlander.

Deta Hedman wist zich ten koste van Aletta Wajer te plaatsen voor de kwartfinales van het damestoernooi. Na een spannende beslissende set werd de wedstrijd met 2-1 in sets gewonnen door de ervaren Engelse.