"Qua locatie en sfeer vind ik de Lakeside eigenlijk mooier'' - Chris Landman geeft voorkeur aan Lakeside boven Alexandra Palace

Chris Landman heeft zich geplaatst voor de het komende WDF-WK. Al houdt hij toch nog een slag om de arm.

Landman neemt het in de openingsronde op tegen de winnaar van het duel tussen Benjamin Pratnemer en Davie Kirwan. "Ik heb me al een tijdje geleden geplaatst voor het WDF-WK, maar dan is het uiteindelijk uitgesteld naar begin december. Ik kijk er alleszins naar uit om opnieuw in de Lakeside Country Club aan te treden. De tabel heb ik eigenlijk nog niet bekeken, dat doe ik nooit voor een toernooi, ik ga gewoon uit van eigen sterkte", zegt Landman tegenover Darts Actueel.

Al houdt Landman toch nog een slag om de arm. "Ik neem deze maand nog deel aan het kwalificatietoernooi voor het PDC-WK, als ik me daar weet te plaatsen zal ik alsnog moeten passen voor het BDO-WK. We mogen immers niet aan beide WK's deelnemen."

Landman was eerder al driemaal aanwezig op het BDO-WK en één keer op het PDC-WK. "Qua locatie en sfeer vind ik de Lakeside eigenlijk mooier dan Alexandra Palace, er zitten daar ook veel meer échte dartsliefhebbers. Maar het PDC-WK is uiteraard veel groter qua uitstraling, dus als ik moet kiezen doe dan toch maar Alexandra Palace."

Q-School

De 42-jarige Nederlander gaat begin volgend jaar opnieuw naar Q-School. "Een keer een Tour Card veroveren, ja, dat is zeker een droom van mij. Dan weet je ook waar je aan toe bent en heb je een vast schema. Nu mag ik soms in laatste instantie meedoen aan de Pro Tour, omdat ik goed geklasseerd sta op de Challenge Tour. Maar die onzekerheid is niet altijd makkelijk, zeker voor mijn familie is het moeilijk om iets te plannen."

Lees meer over:
Chris Landman WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties