Mason weigert zich nog te laten lenen door WDF: 'Het gaat er gewoon te amateuristisch aan toe'

Op een datum voor het volgende WDF-WK blijft het voorlopig nog steeds wachten. Chris Mason vindt dat zorgwekkend voor de spelers.

Jarenlang organiseerde de BD0 (British Darts Organisation) het WK binnen het systeem van de WDF (World Darts Federation). Nadat de BDO er in 2020 mee ophield is het de WDF zelf die het WK organiseert. Zo vond begin april van dit jaar het WK in de Lakeside Country Club plaats.

Op nieuws over een volgende editie blijft het echter oorverdovend stil. "Het kan toch niet zo moeilijk zijn om dit te organiseren. In vergelijking met de PDC is de WDF maar een financieel kleine onderneming. Wat voor signaal geef je bovendien naar de spelers? Ze reizen een jaar de hele wereld af op zoek naar punten en weten zelfs nog niet waarvoor ze exact spelen", zegt Chris Mason, zelf ex-profspeler en tegenwoordig aan de slag als co-commentator, tegenover Online Darts.

Zelfde problemen

"Die complete radiostilte is echt zorgwekkend", vervolgt Mason. "Het is eigenlijk bijna dezelfde situatie als vroeger bij de BDO, waar de spelers ook vaak in het ongewisse werden gelaten. Ik vind het bijzonder jammer voor veel van mijn vrienden die al jarenlang hun loyaliteit tonen tegenover deze bond, maar er amper wat voor in de plaats krijgen."

Mason gaf in het verleden nog tv-commentaar bij toernooien van BDO en WDF. "Ik heb ervoor gekozen om dat niet meer te doen, het gaat er gewoon te amateuristisch aan toe."

Lees meer over:
WDF Chris Mason

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties