Matthew Edgar verwacht vertrek van WDF-WK uit Lakeside: ''Ik denk dat het naar Nederland zal verhuizen''

Ondanks een relatief succesvolle editie van het WDF-WK op Lakeside in Frimley Green, zag darter en YouTuber Matthew Edgar toch een opvallend probleem voorbijkomen.

"Ik zou zeggen dat het meer goed dan slecht was wat betreft wat de WDF moest doen om alles van de BDO over te nemen en op zijn plaats te zetten," zo begon Edgar zijn analyse tegenover Online Darts. "Ik vond dat ze het fantastisch hadden gedaan. Ze organiseerden een toernooi, ze garandeerden prijzengeld. Spelers wisten waar ze voor speelden. Ik kan niet geloven dat ik dit positief zeg, maar zo slecht was het systeem dat ze hebben opgepakt."

Ondanks het iconische karakter van Lakeside en de historische betekenis ervan, voorziet Edgar een mogelijke verandering van locatie voor het wereldkampioenschap. "Persoonlijk denk ik dat dit uiteindelijk zal verhuizen naar Assen in Nederland, waar ze de World Masters hebben gehouden," legt hij uit. "Ik denk dat dat waarschijnlijk de langetermijnlocatie is voor het WDF-wereldkampioenschap."

Het grootste probleem dat Edgar had, was de livestream en de bijbehorende livechat. "Er waren enkele zielige mensen die daar domme opmerkingen willen maken omdat ze denken dat het grappig is en het heeft het product beschadigd."

"Ik ken al die verschillende termen niet voor wat mensen tegenwoordig zeggen, er zijn zoveel verschillende woorden voor, allemaal eindigend op fobie. Het was walgelijk. Waarom denken we dat dit acceptabel is? Ik vond het helemaal verkeerd. Dat is slecht voor de WDF en voor sponsors die mee willen doen."

Lees meer over:
Lakeside Matthew Edgar WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties