Nederlandse mannen naar teamfinale op WDF World Cup; Engelse dames verrassend uitgeschakeld in halve eindstrijd

Het Nederlandse herenteam heeft de teamfinale gehaald op de WDF World Cup in het Deense Esbjerg. Op zaterdag spelen zij in de finale tegen Engeland.

Bij dit teamonderdeel neemt een team van vier mannen het op tegen een ploeg van een ander land. Een teamlid van een land speelt beurtelings een leg tegen een teamlid van een ander land.

Het Nederlandse herenteam wordt gevormd door Berry van Peer, Jelle Klaasen, Wesley Plaisier en Ryan de Vreede. Zij wisten in de poulefase gemakkelijk te winnen van Slovenië (9-5) en Gibraltar (9-1).

Vervolgens rekenden zij af met Noord-Ierland (9-5), Duitsland (9-2) en Schotland (9-2) voor een plek bij de laatste vier. In de halve finale tegen Zweden kwamen de Nederlandse mannen 1-3 achter, maar trokken zij met 9-6 aan het langste eind. In de finale staan zij tegenover Engeland (Jamie Atkins, Scott Mitchell, Reece Colley en James Hurrell), dat met 9-5 wist te winnen van Australië in de halve finale.

De Engelse dames wisten opmerkelijk genoeg niet de finale te halen van het teamonderdeel bij de vrouwen. Lorraine Winstanley, Beau Greaves, Claire Brookin en Deta Hedman verloren in de halve finales met 9-5 van Leanne Topper, Rhian O'Sullivan, Alannah Waters-Evans en Eve Watson uit Wales. Zij spelen in de finale tegen Katie Sheldon, Robyn Byrne, Aoife McCormack en Caroline Breen uit Ierland. De Nederlandse dames verloren eerder bij de laatste zestien met 9-7 van de Ierse vrouwen.

Uitslagen WDF World Cup (teams)

Heren

Kwartfinale

Nederland 9-2 Schotland

Zweden 9-8 Wales

Australië 9-7 Tsjechië

Engeland 9-3 Denemarken

Halve finale

Nederland 9-6 Zweden

Engeland 9-5 Australië

Finale

Nederland v Engeland

Vrouwen

Kwartfinale

Engeland 9-3 Verenigde Staten

Wales 9-4 Schotland

Ierland 9-6 Australië

Zweden 9-5 Finland

Halve finale

Wales 9-5 Engeland

Ierland 9-6 Zweden

Finale

Wales v Ierland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties