Nederlandse spelers voor WDF Virtual Cup bekend | Dartsnieuws.com

Nederlandse spelers voor WDF Virtual Cup bekend

Aangezien Covid-19 alle competities en toernooien over de hele wereld tot stilstand heeft gebracht, heeft de WDF onlangs bekend gemaakt de WDF Virtual Cup te gaan organiseren. Een toernooi om spelers van over de hele wereld de kans te bieden om toch tegen elkaar te kunnen spelen. Al meer dan 40 landen doen mee aan dit virtuele toernooi vanuit huis en ook uit Nederland zullen er 4 spelers deelnemen.

Namens Nederland komen Anca Zijlstra, Aileen de Graaf, Nick Crouwel en Richard Veenstra in actie, ijzersterke spelers met veel ervaring.

Er zal een single toernooi voor de dames als ook voor de heren georganiseerd worden. Zowel de winnaars van de single toernooien als de overall winnaars (resultaten opgeteld) bij de heren en dames maken kans op een wildcard voor de WDF World Masters. Maar natuurlijk is het ook een grote eer om de eerste WDF Virtual Cup te winnen.

Helaas is nog niet alle informatie bekend. Zo zijn bijvoorbeeld speeldagen, regels, cameravereisten en andere voorwaarden nog niet gepubliceerd. Aangezien de inschrijving nu gesloten is verwachten we dat de WDF spoedig met alle overige informatie en details gaat komen.

De WDF Virtual Cup is een nieuw initiatief en is pas sinds kort bekend gemaakt. Aangezien de NDB op dit moment geen Nederlandse selectie heeft, is er besloten om eerst in de oude selectie te kijken wie zou willen en kunnen deelnemen. Voor deze spelers heeft de coronacrisis veel negatieve gevolgen gehad aangezien diverse evenementen van het Nederlands team kwamen te vervallen. Hieruit kwam naar voren dat Anca Zijlstra en Nick Crouwel graag deel zouden willen nemen.

De overige spelers gaven aan dit vanwege uiteenlopende redenen niet te kunnen of willen. Veelal vanwege praktische redenen of het ontbreken van informatie vanuit de organisatie. Je moet natuurlijk over een langere tijd en op verschillende tijdstippen wel wedstrijden kunnen gooien. Aangezien er twee heren en twee dames aan de single toernooien mogen deelnemen is er vervolgens gekeken naar de Nederlanders die het hoogst op de WDF ranglijst staan en wie dit van hen zou kunnen en willen. Daaruit zijn Richard Veenstra en Aileen de Graaf naar voren gekomen.

Lees meer over:
Richard Veenstra WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties