Sebastian Bialecki na makkelijke zege in openingsronde WDF-WK: "Hopelijk kan ik nu meer ontspannen spelen"

Sebastian Bialecki mocht dit jaar als eerste in actie komen op het WDF-WK. De 19-jarige Pool versloeg Scott Marsh met 2-0.

Bialecki kwam met een duidelijk doel naar Lakeside. "Ik wou goed spelen en zeker de openingsronde doorkomen", zegt hij. "Ik was bijzonder nerveus, hopelijk kan ik in de volgende ronde meer ontspannen spelen."

Polen doet het de laatste tijd uitstekend, zo hebben met Radek Szaganski, Krzysztof Ratajski en Krzysztof Kciuk ook drie spelers zich weten te plaatsen voor het PDC-WK. "Dat is heel belangrijk voor de ontwikkeling van de sport in ons land. Hopelijk komen er de komende jaren nog veel Poolse darters bij."

Bialecki kwam vorig jaar nog zelf in actie op het PDC-WK, waar hij in de openingsronde met 3-2 verloor van Jim Williams. Een jaar eerder bereikte hij de kwartfinales op het UK Open. "Het is mijn droom om voltijds op de Pro Tour in actie te komen. Daarom trek ik begin volgend jaar naar Q-School om te trachten een Tour Card te veroveren."

In de volgende ronde neemt 'Bolt', zoals de bijnaam van Bialecki luidt, het op tegen de als eerste geplaatste Belg Andy Baetens.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties