THROWBACK VIDEO: Beaton onttroont Burnett in 1996 en behaalt wereldtitel op Lakeside

Van 1 tot en met 9 januari wordt er weer een toernooi op Lakeside gespeeld. Niet meer het BDO-wereldkampioenschap, maar de eerste editie van het WDF-WK. In aanloop naar dit evenement duikt Dartsnieuws geregeld de archieven in om terug te blikken op enkele memorabele wedstrijden die in Frimley Green werden gespeeld.

In 1994 en 1995 was Steve Beaton telkens de nummer één van de plaatsingslijst op het BDO-WK, maar verloor hij telkens in de eerste ronde. Tijdens de editie van 1996 was Beaton het zesde reekshoofd en slaagde hij er wel in een potje te winnen, notabene tegen Co Stompé (3-0).

The Bronzed Adonis versloeg vervolgens ook John Part (3-0), Martin Adams (4-1) en Andy Fordham (4-1) voor een ontmoeting met titelverdediger Richie Burnett in de finale. Burnett slaagde er echter niet in zijn wereldtitel te prolongeren en zag Beaton met een 6-3 overwinning zijn eerste - en vooralsnog enige - wereldtitel winnen.

Lees meer over:
Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties