WDF-bestuurslid Rolls: 'Bijzonder fier dat we het prijzengeld voor de dames hebben kunnen optrekken'

De World Darts Federation (WDF) organiseert begin volgend jaar haar eerste WK. Dat vindt plaats in de iconische Lakeside Country Club te Frimley Green.

Net als vroeger bij de British Darts Organisation (BDO) is Lakeside sponsor van het WK. "We hebben het prijzengeld wel wat anders verdeeld. Eén van de redenen dat ik mijn huidige rol als secretaris-generaal van de WDF aannam was om iets te doen voor het damesdarten. Ik ben dan ook bijzonder fier dat we de winnares van het damestoernooi nu een cheque van 25000 pond kunnen uitkeren. Vroeger bij de BDO was dat slechts 12000 pond en dat was veel te weinig. Als WDF hebben we ons werk gedaan, de bal ligt nu in het kamp van de dames om massaal in te schrijven voor de verschillende toernooien om zich zo proberen te plaatsen voor het WK", aldus Nick Rolls bij Inside the WDF podcast.

Bij de heren mogen spelers, ook al hebben die geen Tour Card, die actief zijn op het PDC WK niet deelnemen aan het WDF WK. "Bij de dames laten we dat wel toe, alleen Lisa Ashton komt daarvoor niet in aanmerking omdat zij een Tour Card heeft. Die beslissing kadert ook in ons plan om het damesdarten meer te promoten."

WDF World Masters

De eerste editie van de WDF World Masters, gepland voor begin december in Assen, gaat niet door. "We kregen van veel landen te horen dat ze door de reisbeperkingen niet konden afreizen naar Nederland. Daarom hebben we de moeilijke beslissing genomen om het toernooi dit jaar niet te organiseren. Volgend jaar hopen we dan wel onze eerste editie te laten plaatsvinden", besluit Rolls.

Lees meer over:
Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties