WDF-WK verhuist naar december; bond krijgt tevens een tweejarige ranking

De World Darts Federation (WDF) heeft enkele fundamentele wijzigingen aangebracht in haar speelstructuur, met de invoering van een tweejarig rankingsysteem en tevens wordt het WDF-WK verplaatst naar begin december.

De 48 mannen en 24 vrouwen die zich oorspronkelijk hadden geplaatst voor Lakeside 2023, zullen hun kwalificatie behouden voor het WDF-WK, dat van 2 december tot en met 10 december plaatsvindt in Frimley Green.

Richard Ashdown, WDF Chief Development Officer, heeft op de website van de WDF uitgelegd waarom de bond tot deze beslissingen is gekomen. "De afgelopen drie jaar heeft de WDF veel onvoorziene uitdagingen gehad. Door de ondergang van de British Darts Organisation, de pandemie van het Coronavirus en het huidige economische klimaat, hebben we getracht het darten op wereldschaal te herstructureren en te stabiliseren."

"Het leveren van een levensvatbare Lakeside World Championships was altijd onze prioriteit, samen met het ontwikkelen van een echt wereldwijd systeem voor alle mannen, vrouwen en jeugdspelers. Meer dan 100 WDF ranking evenementen in 2022 en het succes van de Australian Darts Open, de Europe Cup in Spanje en de recente Winmau World Masters in Nederland zijn voorbeelden van deze doelstellingen."

"Toen we het nieuwe rankingsysteem voor het eerst invoerden, was het de bedoeling dat het speelseizoen van de WDF van januari tot december zou lopen, met het wereldkampioenschap dat op de eerste zaterdag van elk kalenderjaar begint. De planning van de PDC Qualifying School begin januari 2023 en de logistiek van de dartkalender in bredere zin maakt de traditionele data voor Lakeside echter onmogelijk zonder de betrokken spelers in gevaar te brengen."

"De beslissing is daarom genomen om de toekomst van het WDF-systeem op lange termijn veilig te stellen door het WDF-WK te verplaatsen naar december. Wij geloven dat een extra overgangsperiode van 12 maanden zal resulteren in een sterkere WDF-structuur voor de komende 12 jaar en daarna."

Lees meer over:
Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties