Welshe darter beschuldigt Nederlands talent Brouwer van vals spel op Dutch Open na incident met schrijver

De wedstrijd tussen Mike Gillet en Youri Brouwer bij de laatste 512 van de Dutch Open in Assen kende een opmerkelijk slot. Het duel werd met 3-1 gewonnen door de Nederlander, maar zijn Welshe tegenstander meent dat het 2-2 had moeten staan na vier legs.

Het verhaal begon volgens Gillet al voor de wedstrijd. Een vriend van Brouwer bood aan om te schrijven (scores op te schrijven), waarmee Gillet uiteindelijk akkoord ging. Volgens de Welshman was de schrijver vervolgens aan het begin van de partij telkens de goede scores van Brouwer aan het toejuichen. Gillet gaf dit probleem aan, waarna dit ook niet meer gebeurde.

In de laatste leg van de wedstrijd had Gillet naar eigen zeggen 76 over. Die score gooide hij in drie pijlen uit via dubbel 4, maar volgens hem had de schrijver inmiddels op het scorebord aangepast dat hij 74 over had in plaats van 76. Met dus als resultaat dat Gillet zich dood had gegooid.

''De schrijver zei dat het overduidelijk een 4 was in plaats van een 6, maar het duidelijk te zien dat er oorspronkelijk 76 stond'', aldus Gillet op Facebook. ''Ik liet mijn darts in het bord zitten en keek naar mijn tegenstander. Hij zei tegen mij dat ik me dood had gegooid en mijn pijlen moest pakken. Ik deed dat en daarna gooide hij (Brouwer, red.) de wedstrijd uit in de volgende beurt.''

Gillet besloot vervolgens protest in te dienen bij de toernooileiding. ''Zij vertelden mij dat de schrijver ook de scheidsrechter is. Zij adviseerden mij om mensen te zoeken die het incident gezien hadden. Helaas herkende ik niemand, dus dat kon niet. Even later zag ik mijn tegenstander en de schrijver samen in de VIP-ruimte. Ik confronteerde ze en vertelde dat ik boos was over wat er was gebeurd omdat ik mij bestolen voelde. Ze liepen toen allebei weg'', aldus Gillet.

Tegenstander Brouwer heeft echter een andere lezing op deze gebeurtenis. ''Hij stond op 104 en gooide vervolgens 34 en had dus 70 over. Hij las 76 maar dat was het niet en gooide zich dus dood. Ik verlies nog liever dan dat ik oneerlijk win'', zegt Brouwer tegenover Dartsnieuws over het opmerkelijke voorval.

Lees meer over:
WDF Dutch Open Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties