Adams verslaat Jenkins en treft Thornton in finale van senioren-WK

Martin Adams gaat het zondagavond opnemen tegen Robert Thornton in de finale van het senioren-WK. Wolfie won zondagmiddag in de tweede halve finale met 4-2 van Terry Jenkins. Eerder had Thornton voor de uitschakeling van Kevin Painter (4-2) gezorgd.

De twee Engelsen zorgden voor een boeiend gevecht. De eerste set ging met 3-1 naar Jenkins, daarna besliste Adams de tweede set over vijf legs na een 16-darter. Jenkins leek de derde set te gaan pakken na een 89 finish en een 13-darter, maar zag Adams vervolgens drie legs op rij winnen. Set vier ging wel naar The Raging Bull, die met twee 14-darters de stand weer in evenwicht bracht.

Jenkins opende de vijfde set daarna met een 12-darter en kwam op 2-1 in legs met een 78 finish. De set werd echter gewonnen door zijn landgenoot, die eerst 74 uitgooide en daarna 20 wist te finishen met zijn derde pijl. In de vijfde set leverde Jenkins zijn eigen leg in, waardoor Wolfie met een 14-darter op één leg van de winst wist te komen. Jenkins gooide nog een 91 check-out voor 1-2 in de zesde set, maar daarna maakte Adams het mooi af met een 14-darter.

De finale tussen Thornton en Adams begint om 21:00 uur en wordt gespeeld over een format van best of 9 sets. De winnaar van die partij gaat naar huis met een cheque van 25.000 pond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties