Butler laatste kwartfinalist op senioren-WK na zege op Deller

Larry Butler heeft zich als laatste speler bij de laatste acht geschaard op de World Seniors Darts Championship. The Eagle had daar wel een verlenging voor nodig tegen Keith Deller.

Na vier sets was de stand 2-2 tussen de World Matchplay-kampioen van 1994 (Butler) en de wereldkampioen van 1983 (Deller). De 62-jarige Deller pakte in de laatste set een 2-1 voorsprong, maar kon het niet afmaken in zijn eigen leg. Butler brak terug met een 15-darter, waarna de Amerikaan na een nerveuze vijfde leg (29-darter) weer op voorsprong wist te komen. Daarna gooide Butler wederom een 15-darter, ditmaal om de wedstrijd definitief te beslissen.

De vier kwartfinales staan zaterdagavond op het programma. John Walton speelt in de eerste kwartfinale tegen Terry Jenkins, waarna Robert Thornton en Dave Prins om een plek in de halve eindstrijd strijden. Phil Taylor staat daarna tegenover Kevin Painter, terwijl Martin Adams en Larry Butler de avond afsluiten in Purfleet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties