Colin McGarry houdt Lisa Ashton na enorm gevecht uit finale senioren-WK

Colin McGarry wordt later op de zondagavond de tegenstander van John Henderson in de finale van de World Seniors Darts Championship 2024, nadat de Noord-Ier na een thriller afrekende met Lisa Ashton.

McGarry was in het begin van de wedstrijd de betere van het tweetal en won de openingsset met 3-0. Ashton sloeg echter terug door op haar beurt set twee met 3-0 te pakken dankzij een fraaie 141 finish. Nadat McGarry de voorsprong in set drie heroverde, kon hij geen druk zetten op de worp van Ashton in set vier, want 'The Lancashire Rose' pakte de set met 3-1 met legs van 21, 21 en 17 pijlen.

In de beslissende set nam McGarry opnieuw vroeg de controle over en liep uit naar een 2-0 voorsprong, maar vervolgens miste hij zeven matchdarts. Ashton strafte deze missers af en dwong een verlenging af. Helaas voor Ashton herpakte McGarry zich en pakte de volgende twee legs om de overwinning veilig te stellen.