Duff halvefinalist op World Seniors Matchplay na verlenging tegen Howson, McEwan schakelt Painter uit

Neil Duff en Jim McEwan zijn de eerste halvefinalisten op de World Seniors Darts Matchplay in York. Zondagavond staan zij in de eerste halve finale tegenover elkaar.

Duff wist dankzij een comeback af te rekenen met Richie Howson. De Noord-Ier kwam in de beginfase op een 4-1 achterstand, maar kwam terug tot 4-4. Daarna bleef de wedstrijd lang in evenwicht.

Na zestien legs was de stand 8-8, waardoor er een verlenging nodig was. Een 100 finish van Duff in de negentiende leg was doorslaggevend, want daarmee kwam hij op een break voorsprong. Vervolgens besliste Duff de partij met nog een 100 check-out.

In de tweede kwartfinale was McEwan de betere tegen voormalig major-winnaar Kevin Painter. En ook in deze wedstrijd was er uiteindelijk een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen.

McEwan wist een 6-4 achterstand goed te maken door met een 15-darter en een 16-darter terug te komen tot 6-6. Painter kwam daarna op matchpoint met een 17-darter, maar McEwan dwong daarna met een 17-darter een verlenging af. McEwan plaatste daarin direct een break en trok vervolgens de winst naar zich toe met een 14-darter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen