Gates rekent af met Howson en pakt titel op World Seniors Darts Masters

Leonard Gates heeft voor de tweede keer dit seizoen een groot toernooi op de World Seniors Darts Tour gewonnen. Na zijn eindzege op Champion of Champions in maart, pakte hij zondagavond de titel op de World Seniors Darts Masters.

Opnieuw was Richie Howson de tegenstander in de finale. Howson had op weg naar de finale gewonnen van Bob Anderson (4-0), Neil Duff (4-3) en Dennis Harbour. Gates schakelde Mark Dudbridge (4-2), Chris Mason (4-3) en Robert Thornton (5-2) uit.

Gates pakte in de finale al snel een comfortabele voorsprong door zonder legverlies de eerste twee sets naar zich toe te trekken. Set drie was met 2-0 een prooi voor Howson, alvorens zijn Amerikaanse opponent de stand weer op 3-1 bracht via een 13-darter. 'The Soulger' liet daarna twee kansen onbenut om 4-1 in sets te maken, waardoor Howson weer aansloot tot 3-2.

Echter was het weer Gates die zijn klasse toonde in de zesde set. Via een 16-darter en een 13-darter bracht hij de stand op 4-2. Daarna trok hij de lijn door en pakte hij zowel de zevende set als achtste set met 2-1 om de eindstand van 6-2 op het scorebord te zetten.