Imponerende Painter eerste kwartfinalist op senioren-WK

Kevin Painter heeft zich als eerste speler gekwalificeerd voor de kwartfinales op het senioren-WK in Purfleet. The Artist zegevierde verrassend eenvoudig met 3-0 in sets tegen Wayne Warren.

Painter, in 2011 winnaar van de Players Championship Finals, stond zelfs geen leg af tegen de laatste BDO-wereldkampioen in 2020. Daar was het niveauverschil simpelweg te groot voor, met een gemiddelde van 94.59 voor Painter tegenover 75.52 voor Warren.

Scorend moest Painter nog een beetje op gang komen in de eerste set, maar met finishes vanaf 100 en 131 ging de eerste set met 3-0 naar de voormalig major-kampioen. Painter wierp vervolgens twee 15-darters en een 14-darter om ook de tweede set naar zich toe te trekken.

Ook in de derde set had de 54-jarige Engelsman snel een 2-0 voorsprong te pakken. Daarna wierp hij een 13-darter om de wedstrijd in het slot te gooien. Painter speelt zaterdagavond in de kwartfinales tegen de winnaar uit het duel tussen Phil Taylor en Peter Manley.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties