Jenkins deelt sneer uit richting PDC: "Ze geven niks om het amateurniveau"

Andy Jenkins is uitstekend begonnen aan het WK voor senioren. De 52-jarige Engelsman versloeg in de openingsronde Bob Anderson met 3-0.

Ondanks de makkelijke zege vond Jenkins het toch niet eenvoudig. "Tegen zo'n legende als Bob spelen is altijd moeilijk. Je kijkt toch tegen hem op, hij heeft mee de geschiedenis van deze sport geschreven. Bovendien had ik niet echt goede herinneringen aan de Circus Tavern, de laatste keer dat ik hier speelde was in 2007, toen ging ik hier immers in de halve finales van het WK met 6-0 onderuit tegen Raymond van Barneveld."

PDC

Jenkins is tegenwoordig vooral actief in de Modus Super Series en de PDC Challenge Tour. "De PDC geeft eigenlijk niets om het amateurniveau. De Challenge Tour is zo slecht georganiseerd, we beginnen om 9h 's morgens en moeten twee toernooien per dag spelen. Het is in niets te vergelijken met de Pro Tour."

'Rocky' kijkt met vertrouwen uit naar het vervolg van dit WK. "Natuurlijk kan ik dit toernooi winnen. Maar dan zal ik mijn niveau wel wat moeten optrekken. Er is geen uitgesproken favoriet, een tiental spelers zijn elkaar waard."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties