Martin Adams wint na comeback van Phil Taylor in mogelijk laatste clash tussen de twee dartsiconen

Martin Adams heeft zich ten koste van Phil Taylor geplaatst voor de halve eindstrijd van de World Seniors Champion of Champions. Het duel tussen de twee dartsiconen werd met 10-9 gewonnen door 'Wolfie'.

Het was mogelijk de laatste clash tussen de twee dartslegendes, die elkaar al vele decennia kennen. Taylor neemt na dit jaar definitief afscheid, waardoor de kans klein is dat Taylor en Adams elkaar nog treffen.

Taylor wist in het begin van de wedstrijd een 3-1 voorsprong te nemen, maar via onder andere een 12-darter kwam Adams daarna 4-3 voor. Taylor wist daarna echter een 9-6 voorsprong te nemen.

De 16-voudig wereldkampioen miste daarna echter matchdarts in de drie daaropvolgende legs, waardoor Adams weer op 9-9 kwam. Adams begon daarna met 180 en 140 aan de laatste leg en maakte het uiteindelijk af met een 18-darter.

In de eerste kwartfinale toonde Richie Howson zich veel te sterk voor Leonard Gates. Deze partij was een herhaling van de finale van vorig jaar. Toen won Gates de titel, maar de Amerikaan kwam nu scorend veel te kort.

De eerste zes legs van de wedstrijd gingen allemaal naar Howson, alvorens Gates twee van de drie daaropvolgende legs pakte. Verder kwam Gates niet, want daarna won Howson nog eens drie legs op rij, waardoor de eindstand 10-2 in het voordeel van 'The Owl' was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties