Taaie Kevin Painter na knappe comeback in thriller langs Jim McEwan op World Seniors Darts Championship

Mark Dudbridge en Kevin Painter hebben de openingsdag van de World Seniors Darts Championship 2024 in het Circus Tavern afgesloten met overwinningen op respectievelijk Glen Durrant en Jim McEwan.

Na een paar moeilijke jaren toonde 'Duzza' in deze wedstrijd wat tekenen van de vorm die hem eerder naar een trio Lakeside-titels bracht. Na een 2-1 voorsprong keerde de zwakte van de laatste tijd echter weer terug bij Durrant en de altijd solide Dudbridge profiteerde herhaaldelijk van enkele pechdarts van 'Duzza', waardoor Dudbridge met 3-2 aan het langste eind trok.

In de laatste wedstrijd van de avond begon McEwan met één van de beste wedstrijden ooit op podium bij de World Seniors Darts Tour. De Schot raasde door de eerste twee sets en pakte alle zes legs met een gemiddelde van meer dan 109. Toen hij de eerste leg van set drie pakte leek het snel voorbij te zijn, maar Painter toonde vechtlust door de drie daaropvolgende legs te winnen en daarmee halveerde hij zijn achterstand.

Het verzet van Painter ging ook in set vier door. De set ging naar een beslissende leg, en McEwan kwam hierbij heel dichtbij de overwinning. Hij liet tops over, maar door een geweldige 140 finish van Painter kwam er een vijfde set. Met het momentum nu echt aan de kant van Painter nam 'The Artist' een 2-0 voorsprong in de beslissende set. En ondanks wat double trouble aan het einde wist Painter de ongelooflijke comeback te voltooien door de partij met 3-2 te winnen.