Thornton neemt geen genoegen met tweede wereldtitel: "Wil dit jaar alle toernooien bij de senioren winnen

Robert Thornton heeft zichzelf opgevolgd als wereldkampioen bij de senioren. 'The Thorn' was in de finale met 5-2 te sterk voor Richie Howson.

"Dit is geweldig, ik heb nooit eerder succesvol een tv-titel verdedigd", opent Thornton. "De eerste wedstrijd had ik nog last van de zenuwen, maar vervolgens heb ik vrijuit kunnen spelen. Deze titel betekent bijzonder veel, ze staat helemaal bovenaan mijn erelijst."

Thornton's kleinkinderen zat in de zaal. "Ze zijn vanmorgen om 3h vertrokken in Schotland, het is fantastisch dat ze erbij konden zijn. Deze titel is sowieso meer waard dan die van vorig jaar, het was een veel sterker deelnemersveld en ik denk dat het niveau in de toekomst nog zal stijgen."

Tour Card

De 55-jarige Schot ging begin dit jaar niet naar Q-School. "Het was een moeilijke beslissing, maar ik heb die grondig overlegd met mijn vrouw. Ik heb zonder Tour Card meer vrijheid en kan de toernooien uitkiezen. Ik moet ook veel minder reizen en toch kan ik nog regelmatig competitief in actie komen. Schrijf maar op: ik wil dit jaar alle toernooien van de World Seniors Darts Tour winnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties