Ole Holtkamp en Jeroen Caron winnen eerste European Qualifier Tour-toernooien van ADC Europe

Op zondag 8 oktober 2023 werden de allereerste ADC Europe dartstoernooien georganiseerd in MFC ’t Centrum te Ooltgensplaat.

Deze dartstoernooien stonden in het teken van de European Qualifier Tour, waar men zich kon kwalificeren voor de MODUS Super Series.

EQT 1

Chris Landman toonde zijn goede vorm. Zo versloeg Sietse Lap (4-2), Marcel Teders (4-0), Jimmy van Schie (4-3), Davy van der Zande (4-3) en Mike Hermans (4-0), om het in de halve finale op te nemen tegen de jonge Duitser Ole Holtkamp. Hij was eerder te sterk voor Youri Brouwer (4-2), Stef Goyvaerts (4-2), Jeremy Dijke (4-0), Jordy van den Broek (4-2) en Roy van de Griendt (4-0). In deze eerste halve finale was het Holtkamp die zich snel werkte naar een 2-0 voorsprong, maar vocht Landman zich uiteindelijk terug naar een 3-2 achterstand. In de zesde leg kreeg Landman pijlen om 3-3 te maken, maar was het toch Holtkamp die zich kwalificeerde voor de finale.

Aan de andere kant van het schema enige verrassingen, zo zagen we Arne Spee en Bram van Dijk het tegen elkaar opnemen in de halve finale. Spee was eerder te sterk geweest voor Martin Jongejan (4-3), Tufail Badal (4-1), Cedric Waegemans (4-1), Tom van den Hoogen (4-3) en Carlo van Peer (4-0). Van Dijk kwam in de halve finale door Mike Niezen (4-0), Saskia Jonkman (4-0), Steve de Buck (4-2), Nico Plovier (4-3) en John Desreumaux (4-3) te verslaan. In deze tweede halvefinale nam Spee de leiding met 0-1, maar daarna was het eenrichtingsverkeer vanuit Van Dijk en werd Spee verslagen met 4-1.

De finale was voor zowel Ole Holtkamp als voor Bram Van Dijk niet hun beste partij van de dag en zat de spanning er dan ook aardig op. Ondanks een vroege voorsprong voor Van Dijk, was het de jonge Duitser Holtkamp die aan de haal ging met de overwinning (4-2) en zich daardoor als eerste kwalificeerde voor de MODUS Super Series.

EQT 2

De eerdere winnaar van de dag Ole Holtkamp moest al in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in Johann Brouwer. John Desreumaux speelde zich niet voorbij Marcel Bos in de tweede ronde en Jeroen Mioch kwam voor de tweede maal deze dag niet voorbij Nico Plovier in de derde ronde, ondanks een mooie overwinning op Dennie Olde Kalter in de eerste ronde.

Chris Landman liet wederom van zich horen en haalde de halve finale, waar hij de Rotterdammer Ricardo Ham zou treffen. Landman was eerder te sterk gebleken voor Renars Juskevics (4-0), Sander van Oostenbrugge (4-0), Mike van Leeuwen (4-0), Johann Brouwer (4-2) en Youri Brouwer (4-1). Ricardo Ham voelde zich goed in zijn element tijdens EQT 2 en versloeg Corné Groeneveld (4-3), Tim Kaijser (4-1), Jimmy van Schie (4-1), Maikel Kustermans (4-2) en Tom van den Hoogen (4-2), alvorens hij het in de halve finale opnam tegen Landman. Deze halve finale bleek een zeer spannende, ook omdat er hier een daar wat dubbels gemist werden. Landman vloog al snel naar 0-2 voorsprong, maar vanaf dat moment was het de Rotterdammer die toesloeg en de overwinning naar zich toetrok.

In de andere halve finale waren het de Belgen Jeroen Caron en James Vanbesien die het tegen elkaar opnamen in de strijd om de MODUS Super Series ticket. Caron toonde goede vorm tijdens EQT 2 met overwinningen op Tonny Wolfert (4-2), Stefano van Zeele (4-0), Michel van der Horst (4-2), Timothy Verbrugghe (4-2) en Gilbert van der Meijden (4-2 met gemiddelde van 104.56). Vanbesien daarentegen versloeg ook niet de minste spelers: Derk Telnekes (4-0), Massimo Balsamo (4-3), Zyon Raman (4-1), Nico Plovier (4-2) en Revelino Dubois (4-1). In deze tweede halve finale was het duidelijk wie er ging winnen, want met een gemiddelde van 103.66 werd Vanbesien met 4-0 verslagen door Jeroen Caron.

In de finale tussen Ham en Caron zat duidelijk de spanning erop bij Caron en was het Ham die met een 20-darter en twee 17-darters de leiding pakte. Ondanks de 3-0 voorsprong van Ham en de nodige matchdarts, werkte Caron zich terug in de wedstrijd naar 3-3. In de beslissende leg startte Ham sterk, maar verzwakte hij waardoor Caron aan mocht leggen voor de overwinning en dit deed hij met zijn zesde matchdart. Hierdoor kwalificeerde de Belg zich voor de MODUS Super Series.

Aangezien er ook nog plaatsen te vergeven waren op dagranking (waar de toernooiwinnaars van de dag uitgefilterd worden), waren het Chris Landman, Bram van Dijk, James Vanbesien en Tom van den Hoogen die zich ook wisten te kwalificeren voor de MODUS Super Series.

Lees meer over:
ADC Ole Holtkamp ADC Europe

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties