Engels supertalent Luke Littler evenaart record in MODUS Super Series

Luke Littler heef bij zijn laatste deelname aan de MODUS Super Series alvast een record geëvenaard. 'The Nuke' was deze week met afstand de beste speler in Groep A.

Littler speelde van maandag tot en met woensdag driemaal tegen de andere vijf spelers in zijn poule. Van zijn vijftien wedstrijden wist de 16-jarige Engelsman er liefst dertien te winnen. Het leverde hem 26 punten op en een legsaldo van maar liefst +36. Dat is een evenaring van het record dat Rene Eidams eerder dit jaar wist neer te zetten.

Door de groepswinst in Groep A verzekerde Littler zich van een plek in de finalegroep. Zaterdag strijden de zes beste darters van deze week om de weektitel.

De winnaar van de weektitel mag in de dertiende speelweek meedoen aan de kampioenenweek, waarin de twaalf weekwinnaars het tegen elkaar opnemen. Een cyclus van de MODUS Super Series duurt dus dertien weken. De twee voorbije seizoenen werden telkens gewonnen door Littler.

Het Engelse supertalent doet nu voor het laatst mee aan de MODUS Super Series. Littler veroverde onlangs een PDC Tour Card voor 2024 en 2025, waardoor hij niet meer aan de MODUS-toernooien mag meedoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties