Littler neemt in stijl afscheid van WDF-circuit met dubbel op British Classic en British Open

Luke Littler heeft het WDF-weekend in Bridlington gedomineerd. Het 16-jarige supertalent uit Engeland wist beide singlestoernooien te winnen en nam daardoor in stijl afscheid van het WDF-circuit.

Littler plaatste zich onlangs via de PDC Development Tour voor het WK Darts in Alexandra Palace en heeft tevens een Tour Card voor de komende twee seizoenen op zak. Littler hoopte begin december nog in actie te mogen komen op Lakeside, maar daar stak de PDC een stokje voor.

'The Nuke' moest kiezen en koos voor de PDC. Daardoor werden de British Classic en British Open zijn laatste WDF-toernooien. Daar liet hij nog maar eens zien waarom hij wordt gezien als het volgende grote supertalent.

Allereerst schreef hij de WDF British Classic op zijn naam. In zijn laatste drie duels wierp Littler telkens een gemiddelde van ruim boven de honderd. In de kwartfinale werd Dylan Quinn met 4-1 verslagen met een gemiddelde van 101.54. In de halve finales kwam Littler zelfs tot een moyenne van 113.43 per beurt, wat leidde tot een 4-0 zege op Tavis Dudeney. In de finale werd Carl Wilkinson met 5-0 geklopt met een gemiddelde van 105.85.

Ook de British Open bleek vervolgens een prooi voor Littler, die eind november ook in actie komt tijdens de finale van de PDC World Youth Championship. Hij versloeg onder meer Jarred Cole (4-3), Mike Gillet (4-1) en Peter Jacques (5-2) om de dubbel te pakken in Bridlington.

Uitslagen WDF British Classic

Kwartfinale

Tavis Dudeney 4-2 Kai Fan Leung

Luke Littler 4-1 Dylan Quinn

Carl Wilkinson 4-1 Harry Lane

Paul Mitchell 4-1 Mark Barilli

Halve finale

Luke Littler 4-0 Tavis Dudeney

Carl Wilkinson 4-1 Paul Mitchell

Finale

Luke Littler 5-0 Carl Wilkinson

Uitslagen WDF British Open

Kwartfinale

Mike Gillet 4-0 Jamie Barrowman

Luke Littler 4-3 Jarred Cole

Tavis Dudeney 4-1 Gary Stone

Peter Jacques 4-2 Connor Levett

Halve finale

Luke Littler 4-1 Mike Gillet

Peter Jacques 4-3 Tavis Dudeney

Finale

Luke Littler 5-2 Peter Jacques

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties